Alles over EPBD aircokeuring

december 18, 2015

EPBD aircokeuring in het kort.

Vanaf 1 december 2013 is de EPBD wetgeving van kracht. Dit betekent dat u eens in de 5 jaar uw airconditioningsysteem moet laten keuren door een EPBD deskundige. Deze verplichting geldt voor airconditioningsystemen met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW. Zie de volgende link voor meer informatie: http://www.nvkl.nl/aircokeuring/

Promotiefilm over de koudetechniek

juli 15, 2015

Liko medewerkers werken iedere dag hard aan de beste klimaat- en koeltechnische oplossingen voor allerlei klanten. Geen dag is hetzelfde – dat is typisch Liko. Onze specialisten hebben een passie voor koude- en klimaattechniek en zitten vaak al in de conceptfase bij de klant aan tafel. Wil je meer zien over koude- en klimaattechniek? Klik dan hier.

Medewerkers van Liko B.V. in Freego, het praktijkmagazine in koude & luchtbehandeling

januari 16, 2015

Twee van onze collega’s stonden met een interview in het vakblad Freego van december 2014. Nieuwsgierig wat zij te vertellen hebben?

Klik hier voor het artikel over de ‘koele collega’. Klik hier voor het artikel over ‘de bus van…’.

Liko B.V. steunt Mondriaan

oktober 8, 2014

Liko B.V. heeft op zondag 5 oktober 2014 met een team hardlopers meegedaan aan de MondriaanRun.

De MondriaanRun is een bijzonder hardloopevenement in Parkstad Limburg. De opbrengsten van het evenement komen ten goede aan het activiteitenprogramma van de patiënten van Mondriaan voor geestelijke gezondheid.

Liko B.V. werkt mee aan de bouw van het Budgethotel in Maastricht

augustus 15, 2014

In Wyck tegenover het station wordt een nieuw budgethotel gebouwd met 74 kamers. Exploitant van het hotel wordt de La Bergère Group. Klik hier voor meer informatie over La Bergère Group.

BUDGETHOTEL MAASTRICHT

 

 

Nieuwe F-gassenverordening

juli 14, 2014

De nieuwe Europese F-gassenverordening geldt voor alle synthetische koudemiddelen (HFK). Deze koudemiddelen komen voor in talloze klimaatinstallaties en koelsystemen. De belangrijkste wijzigingen voor de eindgebruiker zijn de frequentie van lekcontroles aan de installatie en de uitfasering van koudemiddelen met een hoog GWP (Global Warming Potential). Voor gebouwbeheerders en eigenaren van koel- en klimaatinstallaties kan dit grote gevolgen hebben! Lees meer in de bijlage Infoblad Nieuwe F-gassenverordering 1-1-2015

 

 

In Memoriam – Johan Greefkens

juni 25, 2014

Op 16 juni 2014 hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde collega en vriend Johan Greefkens. De vele hartverwarmende blijken van medeleven hebben ons als collega’s erg gesteund.

Verplichte EPBD-aircokeuring

mei 21, 2014

Optimaal comfort in uw gebouw.

Volgens de nieuwe EPBD-aircokeuring moet u eens in de 5 jaar uw airconditioningsysteem laten keuren. Deze verplichting geldt voor airconditioningsystemen met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW. Voor een gebouwbeheerder levert dit belangrijke voordelen op na het nemen van de voorgestelde energiebesparende maatregelen: kostenbesparing door minder energieverbruik en meer comfort voor de gebruikers van uw gebouw door een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Mocht u hierover vragen hebben kunt u contact opnemen de heer A. van Montfort van onze afdeling Service & Onderhoud via service@liko.nl.

Voor meer informatie zie: EPBD-aircokeuring_FACTSHEET_Gebouwbeheerder

Verbod op R22

mei 21, 2014

Per 1 januari 2015 is het bijvullen van HCFK’s verboden. Daarbij gaat het onder andere om het veelgebruikte koudemiddel R22, inclusief de mengsels waarin R22 is toegepast, waaronder R401, R402, R403, R408 en R409. Deze koudemiddelen mogen vanaf 2015 niet langer worden bijgevuld in koel- en klimaatinstallaties of warmtepompen. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor uw installatie. Mocht u hierover vragen hebben kunt u contact opnemen met onze afdeling Nieuwbouw via verkoop@liko.nl. Lees meer →

LIKO STEUNT BV LIMBURG

februari 23, 2013

De BV Limburg staat synoniem voor “wat Limburg Limburg maakt, dat maken wij samen”. Dit past uitstekend bij de filosofie van Limburgse Koelindustrie Liko bv. Limburg zit in onze bedrijfsnaam en Limburg is de thuisbasis voor onze activiteiten. Wij zijn trots op Limburg en vinden het dan ook vanzelfsprekend om aan een vitaal Limburg constructief bij te dragen. Lees meer →

STEK Dekra VCA sbb Stichting het Limburgs landschap Stichting het Limburgs landschap