Diensten: Klimaatbeheersing& Klimaattechniek

Klimaatbeheersing onder alle omstandigheden! Of het nu gaat om de conditionering van complete installaties en industriële toepassingen of de klimaatbeheersing van computer-, kantoor-, winkel-, bedrijfsruimten of woning, Liko B.V. biedt een uitgebreid assortiment klimaatbeheersingssystemen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

 

KOELTECHNIEK

Als zo nu en dan de zon zich weer laat zien en de temperatuur daardoor gaat oplopen, wordt de behoefte aan koeltechniek duidelijker zichtbaar. Er is een grotere vraag naar airco’s voor woningen en voor kantoren en bedrijven. Limburgse Koelindustrie Liko B.V. is gespecialiseerd in klimaattechniek en koudetechniek voor industrie (industriële koeltechniek), zorg, MKB, overheid, food, retail en het hogere particuliere woningsegment.

Liko B.V. houdt zich niet alleen bezig met gebouwkoeling, maar ook met proceskoeling. Dit gaat het hele jaar door.

 

GOED LEVEN EN WERKEN VRAGEN OM EEN GOED BINNENKLIMAAT

Professionele koeling dient een ander doel dan comfortkoeling. Ontwerp en installatie staan geheel in relatie tot een optimaal functioneren van de mens in zijn omgeving. Liko B.V. heeft alle kennis in huis om werk- en leefomgeving te verbeteren. Al tijdens ontwerp en oplevering houden wij rekening met situationele omstandigheden.

Behalve inzicht in moderne klimaateisen, beschikt Liko B.V. ook over de juiste technische kennis om er voor te zorgen dat uw installatie zorgenvrij blijft functioneren en dat het ‘onder de motorkap’ van uw klimaatsysteem klopt!

Wilt u weten wat Liko B.V. voor u kan betekenen v.w.b. klimaatbeheersingssystemen? Neem dan gerust contact met ons op via: verkoop@liko.nl

AIRCO OP KANTOOR

Airconditioning op kantoor is niet meer weg te denken uit deze tijd. We moeten er niet meer aan denken om puffend en zwetend achter onze p.c. te zitten. Een airco systeem kan hier de oplossing bieden. Nu zijn er meerdere factoren die het binnenklimaat bepalen, zoals afmetingen van het gebouw, constructie, isolatie, ligging en activiteiten die er uitgevoerd worden. Met al deze factoren wordt rekening gehouden bij ons voorstel voor een systeem-op-maat voor u. Liko B.V. vertelt u graag met welk systeem u energie-efficiënt kunt zorgen voor een prettig werkklimaat.

Ook de installatie van de airconditioning nemen we voor onze rekening, evenals het onderhoud. Hiervoor is het mogelijk om een onderhoudscontract te tekenen.

Naast de airco installatie op kantoren plaatsen wij ook luchtbehandelingssystemen in bedrijfsgebouwen.

Dus denkt u aan airco in uw kantoor of bedrijf: wij staan u graag te woord!

 

LUCHTBEHANDELING

Heeft u het koud? Is het te warm voor u in huis, of op uw kantoor? Te vochtig, of te droog?Heeft u weleens aan luchtbehandeling gedacht? Er zijn verschillende luchtbehandelingssystemen mogelijk.

In het algemeen spreken we van een luchtbehandelingskast als we het luchtbehandelingssysteem beschrijven waarmee we de lucht bij u vochtiger, droger, warmer, of kouder kunnen maken. Luchtbehandelingskasten bevatten apparaten zoals ventilatoren of aanjagers, die de behandelde lucht verspreiden door een kamer of ruimte.

Veel mensen gebruiken de Engelse term airconditioning in plaats van luchtbehandeling. Hiermee wordt dan een apparaat bedoeld, dat de luchttemperatuur en -vochtigheid reguleert in binnenruimtes of ten behoeve van processen, zoals in een gebouw, auto of in koelers. Met het apparaat of de installatie kunnen de temperatuur en luchtvochtigheid op een aangenaam niveau gehouden worden. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van filters.

Liko B.V. kan u meer vertellen over de mogelijkheden van luchtbehandeling.

 

INVERTERTECHNIEK

Invertertechniek is mogelijk voor koeling en voor verwarming. Dit systeem heeft zijn naam te danken aan de inverter compressor. Deze levert op een traploze en snelle manier vermogen om te koelen of te verwarmen.

Inverter betekent letterlijk “omvormer”. Omvorming naar koeling of naar verwarming in dit geval, afhankelijk van de gewenste doeltemperatuur.

Door de invertertechniek kan de airconditioner heel snel reageren als er een verandering plaatsvindt in het klimaat. Dit kan thuis zijn, maar ook op uw werkplek. Het inverter systeem meet de binnen- en buitentemperatuur. Hierop stemt het continu de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit af om de gewenste temperatuur te handhaven. De compressor hoeft niet steeds opnieuw op te starten, omdat hij continu in werking is. Als het nodig is, werkt hij op volle toeren; als het kan, werkt hij langzaam. Hierdoor verlaagt invertertechniek het energieverbruik van de airconditioner aanzienlijk. Zoals uitgelegd, levert de techniek een stabiel binnenklimaat. Bovendien werkt het systeem tochtvrij.

Neem contact op met Liko B.V. voor meer informatie over de toepassing van deze techniek.

 

LUCHTGORDIJNEN

Onder de producten die Liko B.V. monteert, vindt u luchtgordijnen verwarming.

Door gebruik te maken van luchtstromen, zorgen luchtgordijnen voor een ‘onzichtbare deur’. Hierdoor hebben de binnen- en buitentemperatuur nauwelijks invloed op elkaar als de fysieke deur geopend is. Met een industrieel luchtgordijn bespaart u hierdoor energie. Het luchtgordijn zorgt er tevens voor dat insecten, vuil en stof buiten blijven. Luchtgordijnen zijn er in verschillende prijzen. Deze lopen uiteen van  een paar honderd euro sec tot een paar duizend euro inclusief montage. Bij Liko B.V. kunt u een goede prijs/kwaliteit verhouding verwachten.

 

KOUDEMIDDEL AIRCO

Liko B.V. werkt zowel met synthetische, als met natuurlijke koudemiddelen in de koeltechniek. Synthetische koudemiddelen zijn door de mens gemaakt. Bij synthetische koudemiddelen kunt u denken aan Chloorfluorkoolstofverbindingen en Fluorkoolwaterstoffen. Gebleken is dat lekkage van Chloorfluorkoolstofverbindingen de ozonlaag aantast en daardoor bijdraagt aan het broeikaseffect.

In de loop van de tijd worden steeds meer schadelijke koudemiddelen verboden. In 2015 is wetgeving van kracht geworden die het terugdringen van het gebruik van synthetische koudemiddelen en het terugdringen van het aantal lekkages van koel- en vriesinstallaties met een F-gas tot doel heeft.

Men gaat daarom voor de koeling steeds meer over op de toepassing van natuurlijke koudemiddelen. Misschien vraagt u zich af wat natuurlijke koudemiddelen zijn. Als natuurlijke koudemiddel kunt u denken aan Ammoniak, Kooldioxide, of aan bepaalde Alkanen. Deze komen voor in de natuur. Natuurlijke koudemiddelen zijn minder slecht voor het milieu dan synthetische koudemiddelen.

STEK Dekra VCA sbb Stichting het Limburgs landschap Stichting het Limburgs landschap