LIKO KENNISBEDRIJF

23 mei 2012

Liko is een echt kennisbedrijf rondom de T van temperatuur

‘Klimaatbeheersing en koeltechnische oplossingen zijn bij ons geen doel op zich’, aldus Renate Rehaen. ‘In ons vak staan wij feitelijk aan de basis hoe een klant efficiënter kan werken of wonen. Met meer gemak, comfort, zekerheid en (vers)kwaliteit. Wat heb je aan een centraal gestuurd klimaatbeheersing systeem als de gebruikers van een pand het liever in elke ruimte individueel willen regelen?

‘We willen contact met onze opdrachtgever, want dat is de enige mogelijkheid om hem zo goed mogelijk van dienst te zijn’. Daarbij werkt Limburgse Koelindustrie Liko BV Heerlen volgens het kop/staart principe: eerst de behoeftes van de opdrachtgever ontdekken en inventariseren, daarna deze ontwikkelen in een compleet engineering adviesplan en uiteindelijk installeren. ‘Samen met de opdrachtgever en eventueel zijn adviseur komen we verder. We willen vanaf het allereerste begin meewerken aan het neerzetten van maatwerk in het koel- of klimaatproces’.

‘Van een slecht geleverde installatie, kun je achteraf nooit meer een goede maken. Ik verafschuw dan ook dat geleur met offerte aanvragen, waarbij veel te vaak gekeken wordt naar de prijs in plaats van de waarde die aangeboden wordt’, zegt Renate Rehaen. ‘Diepgang in het gesprek leidt tot een super installatie. Die kansen zoeken wij op’.

Temperatuurpartner

Liko is niet alleen de Temperatuurpartner voor bedrijven. Ook particulieren onderkennen de kracht van Liko. ‘Veel traditionele woninginstallateurs komen uit de CV en warmte hoek en doen ‘koude’ er bij’, aldus Rehaen. ‘Maar het is niet zo simpel om het goede antwoord te geven op de klantvraag ik wil het koel’. Naast geavanceerde kennis en technologie noemt Rehaen flexibiliteit en 24/7 service als redenen om opdrachten bij Liko neer te leggen.

‘Ik vind het geweldig mooi om te zien hoe trots mijn mensen op ons bedrijf zijn. Die trots stralen ze ook uit en leidt er toe dat ik regelmatig complimenten krijg over mijn medewerkers. Dat vind ik nu mooi! Dit werkt ook mee aan onze autonome groei doordat nieuwe klanten er bij komen op basis van mond-op-mond reclame’.

Toekomst visie

‘Onze solide positie en klantfundament maken dat we juist nu kunnen doorstoten. Daarbij droom ik van een eigen ontwikkelingsafdeling met het oog op innovatie en van een groen wagenpark’, aldus een gepassioneerde Rehaen. ‘Koelen en klimaattechniek hangen tenslotte direct samen met milieu en energieverbruik’. Limburgse Koelindustrie Liko BV – een coole leverancier die alle benodigde kennis kan integreren om klanten snel en maatschappelijk verantwoord verder te helpen.

STEK Dekra VCA sbb Stichting het Limburgs landschap Stichting het Limburgs landschap